درباره پمپ هیدرولیک بیشتر بدانیم!

خرید پمپ هیدرولیک توز ایران

درباره پمپ هیدرولیک بیشتر بدانیم!
یک پمپ هیدرولیک انرژی مکانیکی را به نیروی سیال تبدیل می کند. در سیستم های هیدرولیک برای انجام کارهایی مانند بلند کردن بارهای سنگین در بیل مکانیکی یا جک ها برای استفاده در اسپلیترهای هیدرولیک استفاده می شود. در این مقاله به نحوه عملکرد پمپ های هیدرولیک، انواع پمپ های هیدرولیک و کاربردهای آنها می پردازیم.

یک پمپ هیدرولیک چطور کار می‌کند؟

یک پمپ هیدرولیک در جابجایی مثبت کار می‌کند، جایی که یک سیال محدود با استفاده از یک حرکت رفت و برگشتی یا چرخشی تحت فشار قرار می‌گیرد. نیروی محرکه پمپ توسط یک محرک اصلی مانند موتور الکتریکی، موتور احتراق داخلی، نیروی انسانی یا هوای فشرده تامین می‌شود که پروانه، چرخ دنده یا پره را برای ایجاد جریان سیال در محفظه پمپ به حرکت در می‌آورد.

عملکرد مکانیکی پمپ هیدرولیک باعث ایجاد خلاء در ورودی پمپ می‌شود که به فشار اتمسفر اجازه می‌دهد تا سیال را وارد پمپ کند. سیال کشیده شده در محفظه ورودی خلاء ایجاد می‌کند که به سیال اجازه می‌دهد سپس با فشار زیاد به سمت خروجی فشار یابد.

انواع مختلف پمپ ها (یعنی دنده، پره و پیستون) از مکانیسم‌های مختلفی برای ایجاد جریان و فشار سیال استفاده می‌کنند.

پمپ دنده‌ای: دو چرخ دنده مشبک در جهات مخالف می‌چرخند و محفظه‌هایی را ایجاد می‌کنند که منبسط و منقبض می‌شوند که باعث ایجاد جریان و فشار سیال می‌شود.

پمپ پره‌ای: پره‌ها با نیروی گریز از مرکز به بیرون رانده می‌شوند و در حالی که از ورودی و خروجی پمپ عبور می‌کنند به داخل روتور بازگردانده می‌شوند و جریان و فشار سیال ایجاد می‌کنند.

پمپ پیستونی: یک پیستون در داخل یک سیلندر به جلو و عقب حرکت می‌کند و محفظه‌هایی با اندازه‌های مختلف ایجاد می‌کند که سیال را به داخل کشیده و فشرده می‌کند و جریان و فشار سیال را ایجاد می‌کند.

عملکرد یک پمپ هیدرولیک با توجه به اندازه و شکل محفظه‌های داخلی پمپ، سرعت عملکرد پمپ و توان تامین شده به پمپ تعیین می‌شود. پمپ‌های هیدرولیک از یک سیال تراکم ناپذیر، معمولاً روغن نفتی یا یک جایگزین ایمن برای مواد غذایی، به عنوان سیال کار استفاده می‌کنند. سیال باید خاصیت روانکاری داشته باشد و بتواند در دماهای بالا کار کند. نوع سیال مورد استفاده ممکن است به الزامات ایمنی مانند مقاومت در برابر آتش یا تهیه غذا بستگی داشته باشد.

انواع مختلف پمپ های هیدرولیک

1)مبتنی بر منبع انرژی

انواع پمپ‌ ها بر اساس این ویژگی عبارت است از: پمپ هوا، پمپ الکتریکی، پمپ گازسوز و پمپ دستی.

2)بر اساس فعالیت پمپ

انواع پمپ ها بر اساس عملکرد یک‌کاره(یک طرفه) و دوکاره(دوطرفه) هستند.

3)انواع جابجایی مثبت

سه نوع مکانیسم جابجایی مثبت؛ دنده، پره و پیستون هستند.

فشار: پمپ های دنده هیدرولیک و پمپ های پره‌ای هیدرولیک برای کاربردهای کم فشار و پمپ های پیستونی هیدرولیک برای کاربردهای فشار بالا مناسب هستند.

هزینه: خرید و نگهداری پمپ های دنده‌ای کم هزینه‌تر هستند، در حالی که پمپ های پیستونی گران‌تر هستند.

راندمان: پمپ های دنده‌ای کمترین کارایی را دارند. آنها معمولاً 80 درصد راندمان دارند، یعنی 10 اسب بخار مکانیکی به 8 اسب بخار هیدرولیک تبدیل می‌شود. پمپ های پره‌ای کارآمدتر از پمپ های دنده‌ای هستند و پمپ های پیستونی با راندمان تا 95 درصد بیشترین راندمان را دارند.

کاربردهای پمپ هیدرولیک

پمپ های هیدرولیک کاربردهای گسترده‌ای در صنایع مختلف دارند.

·صنعت خودرو: در صنعت خودرو، پمپ های هیدرولیک با جک ها و بالابرهای موتور برای بلند کردن وسایل نقلیه، سکوها، بارهای سنگین و کشیدن موتورها ترکیب می‌شوند.

·کارگاه‌های مکانیکی: در کارگاه‌های مکانیکی، ابزارهای برقی پمپ های هیدرولیک برای کاربردهایی مانند برش، حفاری، پرس و کشیدن.

·کارگاه‌های چوب: در کارگاه‌های چوب از جک های هیدرولیک در اسپلیترها استفاده می‌شود.

·فرآیند و ساخت: پمپ های هیدرولیک سنگین برای کاربردهای رانندگی و ضربه زدن، چرخاندن شیرهای سنگین، سفت کردن و گسترش کاربردها استفاده می‌شود.

·ماشین آلات سنگین: پمپ های هیدرولیک در ماشین‌های سنگین مانند بیل مکانیکی، جرثقیل، لودر و تراکتور استفاده می‌شود.

·امکانات تولید: از پمپ های هیدرولیک در نوار نقاله، میکسر و لیفتراک نیز استفاده می‌شود.

معیارهای انتخاب

·فشار عملیاتی: حداکثر فشار عملیاتی سیستم و حداقل فشار را برای ایجاد نیروی مورد نیاز در برابر بار در نظر بگیرید.

·منبع نیروی محرکه: آیا باید به صورت دستی (با دست یا پا)، هوا از کمپرسور، نیروی الکتریکی یا موتور سوخت به عنوان محرک اصلی کار کرد؟ عوامل دیگری که ممکن است بر نوع نیروی محرک تأثیر بگذارد عبارتند از اینکه آیا از راه دور کار می کند یا نه، سرعت کار و نیاز به بار.

·سرعت کار: اگر پمپ هیدرولیک دستی باشد باید تک سرعته باشد یا دو سرعته؟ حجم مایع در هر ضربه دسته چقدر است؟ هنگام استفاده از پمپ هیدرولیک برقی، چه مقدار در دقیقه حجم دارد؟ پمپ های هیدرولیک هوا، گاز و برق برای جریان های با حجم بالا مفید هستند.

·قابل حمل بودن: پمپ های هیدرولیک دستی معمولا قابل حمل هستند اما خروجی کمتری دارند، در حالی که قدرت سوخت فشار خروجی بالایی دارد اما برای عملیات از راه دور در مکان های بدون برق ثابت است. پمپ های هیدرولیک الکتریکی می‌توانند هم متحرک و ثابت باشند و هم پمپ های هیدرولیک هوا. پمپ های هیدرولیک هوا به هوای فشرده در محل کار نیاز دارند.

·دمای عملیاتی: دمای کارکرد کاربرد می‌تواند بر اندازه مخزن روغن مورد نیاز، نوع سیال و مواد مورد استفاده برای اجزای پمپ تأثیر بگذارد. روغن سیال عامل است اما به عنوان مایع خنک کننده در پمپ های هیدرولیک سنگین نیز عمل می‌کند.

·جابجایی بار: میزان سفر مورد نیاز بار بر اندازه مخزن روغن و تعداد سیلندرهای پمپ هیدرولیک تأثیر می‌گذارد.

·نویز عملیاتی: در نظر بگیرید که آیا محیط نیاز به نویز دارد. یک پمپ هیدرولیک با موتور سوخت صدای بالاتری نسبت به یک پمپ هیدرولیک الکتریکی با همان اندازه تولید می‌کند.

·بدون جرقه بودن: آیا پمپ هیدرولیک به دلیل وجود محیط انفجاری احتمالی باید بدون جرقه باشد؟ به یاد داشته باشید، بیشتر سیالات عامل مشتقات روغن نفتی هستند، اما گزینه‌های بدون جرقه نیز وجود دارد.

شرکت صنعتی توز ایران تولیدکننده انواع پمپ هیدرولیک پیستونی فشار قوی در ایران است که بیش از 30 سال در این زمینه تجربه و تخصص دارد و تا به حال در ایران و خاورمیانه فعالیت داشته است.

برای خرید پمپ های پیستونی فشار قوی توز ایران با ما در ارتباط باشید:

03145260650

03145260003

پمپ هیدرولیک

پمپ هیدرولیک

پمپ هیدرولیک

برای دریافت کاتالوگ محصولات توز ایران بر روی لینک زیر کلیک کنید:

کاتالوگ دیجیتال محصولات

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهدرباره ماتماس با ما